Â鶹ԼÅÄ

Skip to main content


Ìý
Ultima actualizare: 01 Decembrie, 2006 - Published 20:59 GMT
Ìý
Trimite unui prietenÌýVersiune pentru tipărire
Hacker român în computerele Nasa şi altor instituţii din SUA
Ìý
Computer
Prin computer: Victor Faur ar fi pătruns la Nasa şi Marina Militară
Autorităţile din Statele Unite ale Americii l-au pus sub acuzare pe cetăţeanul român Victor Faur pentru accesarea ilegală a peste 150 de computere aparţinând unor instituţii publice din acestă ţară.

Potrivit anchetatorilor pagubele se ridică la aproximativ un milion şi jumătate de dolari, printre instituţiile care au avut de suferit numărându-se NASA, departamentul pentru energie şi Marina Militară.

Un hacker este o persoană care, în mod ilegal, pătrunde într-o reţea de calculatoare şi creează fişiere noi sau modifică unele deja existente cu scopul de a avea acces la informaţii privilegiate sau, dimpotrivă, de a le distruge.

Computerele care au fost accesate de hackerul român erau folosite pentru a colecta, stoca şi analiza date ştiinţifice, provenite inclusiv de pe navete spaţiale.

În momentul în care pătrundea în reţea, Victor Faur, despre care se crede că ar fi liderul unui grup de hackeri numit "Echipa pălăriilor albe", programa computerele să funcţioneze ca o cameră de discuţii, prin intermediul căreia comunica cu ceilalţi colegi. În acelaşi timp încerca să găsească parole cu ajutorul cărora să poată accesa şi alte computere, care, la rândul lor, conţineau date ştiinţifice.

Nicolae Cioca, specialist care lucrează la o firmă de securitate informatică spune că nu e imposibil chiar ca un sistem foarte bine protejat cum este cel al Nasa să fie accesat de hackeri.

Nicolae Cioca mai spune că unul din motivele principale pentru care hackerii pătrund ilegal în alte computere este teribilismul şi dorinţa de a-şi face un nume în domeniu.

Numai că, în cazul lui Victor Faur, acest lucru ar putea echivala cu 54 de ani de închisoare.

În acest moment, împotriva lui există nouă capete de acuzare privind accesarea ilegală a reţelelor de calculatoare şi o acuzaţie de conspiraţie, şi ar putea fi extrădat în Statele Unite dacă autorităţile de acolo consideră necesar acest lucru.

Ìý
Ìý
ULTIMELE ÅžTIRI
Ìý
Ìý
Trimite unui prietenÌýVersiune pentru tipărire
Ìý
Ìý
Ìý
^^ Sus
Ìý
Ìý | |
Ìý
Ìý | | | |
Ìý